Væggelus har invaderet Danmark

 

Som mange sikkert har erfaret på den ”hårde måde”, er væggelus kommet til Danmark i stor stil. Grunden til dette er, at mange flere rejser udenlands og der har de også store problemer. Opholder man sig på hotel el.lign. der har væggelus, kan man ikke undgå at tage dem med hjem, da de gemmer sig i vores baggage og så er det for sent.

 

Vi pakker ud som vi plejer, når vi kommer hjem og lader mange gange kuffert/rygsæk stå. Da væggelus er nat-aktive, vil de komme frem fra deres skjulested når det bliver mørkt og ud i vores hjem.

 

Det er ikke alle der bliver bidt af væggelus, så ofte ved man ikke der er væggelus på hotellet. De der bliver bidt, forveksler oftest bid/stik med myggestik.

 

Bliver man bidt, er det en god ide at fryse sit tøj i minimum 2 døgn eller vaske det over 50 grader. Har man ikke mulighed for det på stedet, skal man gøre det inden man tager sin bagage med ind i sit hjem, når rejsen er slut. Det er dog stadig ikke med sikkerhed, at der ikke kommer væggelus med ind, men så har man gjort en indsats for de ikke gør.

 

Som sagt er det ikke alle der bliver bidt af væggelus. Men vi plejer at sige således: Bliver du stukket af myg om sommeren, vil du også reagere på bid fra væggelus. Væggelus er en tæge, der lever af dit blod, ligesom myg gør.

 

Væggelus er nat-aktive og kommer frem om natten, når du er gået til ro. Om dagen gemmer de sig i revner og sprækker og er ikke sådan lige til at få øje på.

 

Væggelus eller lopper

 

Vi får mange henvendelser fra bekymrede borgere, der mener de bliver bidt af lopper. Ikke alle kender til væggelus, så det er det mest nærliggende at tro det er lopper der bider én. Har man ikke husdyr, er det med garanti IKKE lopper men væggelus.

 

Når du er blevet bidt af væggelus i løbet af natten, hører vi oftest, at det først er op ad dagen bidet begynder at klø. Det er her folk går fejl af lopper og væggelus, for begynder det at klø om formiddagen, kan det jo ikke være bid fra nattens løb. JO det kan det.

 

Bid fra væggelus

 

Bid fra væggelus, kan irritere i flere dage. Derfor tror mange, at de må da virkelig have mange væggelus, men det er ikke altid tilfælde.

 

En væggelus kan gemme sig i flere måneder uden at suge blod. Man reagerer meget forskelligt på væggelus bid. Nogen får kun lidt kløen imens andre udvikler allergiske reaktioner.

 

Ved man stadig ikke det er væggelus man har fået, er der mange der søger læge. Lægerne/specialisterne er ikke helt klar over hvor udbredt væggelus er i Danmark. De kan godt se det er et bid/stik, men det er ikke væggelus de tænker på som det første og så er man jo lige vidt.

 

Vi hører mange forklaringer fra bekymrede borgere, så det er kun med vores efterhånden meget store erfaring, at vi kan konstatere – blot ved en tlf.samtale – at det er væggelus.

 

Bekæmpelse af væggelus

 

Har man fået konstateret væggelus, er der meget faste procedurer i AB-Skadedyrsservice, hvordan bekæmpelsen skal udføres.

De fleste tror, nu ringer vi til et skadedyrsfirma og får dem ud og sprøjte min lejlighed. Det er desværre ikke helt tilfælde, da væggelus spreder sig fra lejlighed til lejlighed.

 

Og igen – det er ikke alle der bliver bidt, så det er ikke alle der ved de er der.

 

Er der væggelus på 5. tv. og det er st. th. de bliver bidt, kan væggelusene i princippet være taget med hjem fra en rejse, hos beboerne på 5. sal.

 

Derfor er det hos samtlige beboere i opgangen der skal behandles.

 

Desværre er der bekæmpelses firmaer, der kun behandler den ene lejlighed, velvidende om, at det ikke er den rigtige metode.

 

Væggelusene flygter fra den lejlighed der bliver behandlet og videre til andre beboere. Det varer desværre ikke længe, før væggelusene er retur i samme lejlighed, og pengene og tiden der er brugt hos og af beboeren, vil være spildt.

 

Derfor kan det ikke siges tydeligt nok – ALLE lejligheder i opgangen SKAL behandles.

Vi får mange henvendelser på kun at behandle en enkelt lejlighed til at starte med, men her er vi meget konsekvente. Svaret er meget enkelt, at det hverken kan eller vil lægge navn til og vores gode omdømme.

 

Det foregår således, at man kontakter enten bestyrelsesformand/administration/ejendomskontor og beder dem kontakte os.

 

Dernæst udfærdiger vi en beboerseddel med de informationer beboerne har brug for.

 

Man har meldepligt, når man erfarer man har væggelus. Lever man med væggelus uden at melde det eller får et skadedyrsfirma ud og bekæmpe sin lejlighed og de spreder sig yderligere, kan der i værste tilfælde ske det, at man bliver ansvarlig for det økonomiske for hele opgangen.

 

Bekæmpelsen består i 3 gange behandling med 2 ugers mellemrum og er helt ufarlig. Vores produkter bliver bl.a. brugt i institutioner, hospitaler, restauranter, så man kan være hjemme under behandlingen.

 

En god regel er altid at huske på, hvordan man fik væggelusene med hjem eller hvordan de spreder sig.

 

Derfor er det vigtigt at huske på, får man behandlet mod væggelus, skal man ikke have overnattende gæster, da de kan få dem med hjem. Man skal heller ikke ”flygte” fra hjemmet grundet voldsom reaktion fra væggelus bid. Dette vil også resultere i, at man tager dem med andre steder hen, som så også får væggelus. Her er det ikke sikkert de bliver bidt og opdager de er der. Så er det et sted man er ofte, kan man risikere at få væggelusene med hjem igen og behandlingen skal starte forfra.

 

Da det er blevet meget almindeligt at have ”dele-børn”, skal man også være på ”vagt”. Der skal behandles hos hhv. mor og far, for er der væggelus hos mor, er der også væggelus hos far, når barnet tager frem og tilbage til og fra de respektive hjem.

 

Er væggelus blevet resistente

 

Det er ikke vores opfattelse, at væggelus er blevet resistente overfor de bekæmpelsesprodukter der er godkendt til at bruge i Danmark.

 

Her gør vi også vores for de ikke skal blive det, nemlig ved at krydse over med forskellige produkter, så det ikke er de samme produkter vi bruger ved hver behandling. Typisk vil vi bruge 3 forskellige produkter, hvis det drejer sig om 3 behandlinger med 2 ugers mellemrum. På denne måde, kan vi gøre vores til, at væggelus ikke bliver resistente overfor vores produkter.

 

Kurser og vores produkter:

 

Da vi i AB-Skadedyrsservice går meget op i at hjælpe vores kunder, deltager vi naturligvis også i de nødvendige kurser, så vi kan følge med i den nyeste udvikling indenfor bekæmpelsesmidler. Her kommer vores leverandør også ind i billedet, da de altid er på forkant med, hvad der rører sig på markedet og hvad de bedste metoder er.

 

Priser på bekæmpelse af væggelus

 

Prisen afhænger meget af antal m2 der skal bekæmpes.

 

Det er altid 3 gange med 2 ugers mellemrum, når det gælder hele opgange.

 

Bor du i hus, skal man minimum have 2 behandlinger med 2 ugers mellemrum.

 

Forsikring

 

Det er yderst sjældent boligforeninger eller private, har tegnet en forsikring mod lige nøjagtig væggelus.

 

Den normale forsikring man tegner, dækker kun borebiller og skimmelsvamp.

 

Erfaring med bekæmpelse af væggelus

 

Vi i AB-Skadedyrsservice har haft en betydelig vækst i bekæmpelse af væggelus de sidste år. Vores beskæftigelse med væggelus er steget markant og vores primære arbejde, er at bekæmpe væggelus, efter som problemet er blevet så stort.

 

Det betyder, at vores erfaring med bekæmpelse af væggelus også er blevet meget stor.

 

Der er aldrig to sager der er ens, så derfor er vi med vores store antal af kunder med væggelus, blevet et af de førende bekæmpelses firmaer på markedet.

 

Mere info om væggelus


Hejsa
Vores yngste søn, som den eneste i familien, er voldsom plaget af røde knopper som sidder på mave, ryg, nakke, skulder, lår, ben og ankel. De kløer ekstrem og han kradser hul.
Vi havde en dag “held” med at finde nogle meget bittesmå sorte dyr ( mindre end tissemyrer ) i hans tøj efter han havde været i børnehave.
Men er i tvivl om hvilke dyr det er der bider eller stikker ham.
Håber i kan hjælpe mig
Mvh Rikke


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Nej det er ikke loppebid, når biddene sidder hvor de gør - men det er væggelus.
Hejsa.
Vi oplever herhjemme at vi få en masse kløene og røde bid på hele kroppen
Vi oplever oftest at der er 2-4 bid i et område, der er kun 1 stik i selve bidet. Vi har undersøgt sengene hvor vi ikke oplever tegn på væggelus men vi kan sagtens tage fejl. Vi har forsøgt at skifte sengetøj+ støvsugning af sengene + sofa og vasket tæpper. Vi får stadig bid. Vi har 2 hunde der begge har fået loppekur.
Hvad er det mon der bidder os? Og hvad gør vi?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det lyder som væggelus, som du beskriver det. Her skal du have 2 behandlinger med 2 ugers mellemrum. Kontakt os venligst for videre forløb
Min mand og datter bliver bidt af noget om natten. Vi sover i forskellige rum. Jeg og vores 2 andre børn der sover i samme rum som hhv far og datter har ikke noget. Vi har sat fælde op til væggelus ved sengene, sofaen og andre steder, men der kommer ingen i. Har prøvet dob klæbende tape... Men ingen går i.
Vi har ikke husdyr. Ingen fysiske tegn omkring sengene eller sofaen. Og vi har lige skiftet min datters seng + madras.

Bidene sidder oftest i buksekanteb, men også på ben og min datter har enkelte på ryggen hvor hun har bluse på om natten Gerne i hober af 2-3 stykker samlet.

Kan vi gøre mere for at komme det nærmere?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Nej det er en fin forklaring, som jeg straks kan konstatere som værende væggelus. Kontakt mig venligst for videre info vedr. behandling - 43 62 04 48
Hej,

jeg er så uheldig at bo i en etageejendom, hvor der er blevet konstateret væggelus (dog kun i nogle enkelte lejligheder).
Vores bestyrelse har besluttet at hyre et professionel skadedyrsbekæmpelse firma for at få sprøjtet mod væggelus i samtlige lejligheder, uanset om man faktisk har væggelus eller ej, altså i et forsøg på at forebygge.
Min mand og jeg lider af både allergi og lungesygdom (COPD), så vi er meget skeptiske over for dette skridt og vil gerne undgå at få vores lejlighed sprøjtet, for vi ved ikke hvilke problemer sprøjtningen kan forårsage for vores helbred.
Vi har aldrig haft væggelus, og det er vi 100% sikre på.
Mit spørgsmål er: er det overhovedet muligt (eller fornuftigt) at forebygge mod væggelus med sprøjtning?
På forhånd mange tak for hjælpen,
Med venlig hilsen,
V.B.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis man har konstateret væggelus i en etageejendom - også kun i enkelte lejligheder -, er det meget vigtigt at få behandlet samtlige lejligheder i opgangen, da væggelusene i de lejligheder de er konstateret i, kan vandre videre til de lejligheder der ikke er behandlet i. Så det er ikke en form for forebyggelse man gør det, men blot at de ikke skal sprede sig yderligere, og ejendommen ikke får bugt med dem.
Vi er lige flyttet i en ny lejlighed. Efter nogle uger oplever min kone og jeg begge med små, men kløende bid/stik. De hæver ikke eller bliver røde. Vi har oplevet det i flere rum (fx har jeg sovet inde hos vores datter hvor jeg også blev bidt).

Vi har fundet en meget lille gullig larve - 1-2 mm, som kan ikke finde ud af om det blot er et møl eller om den kan være forbundet med bidende.

Har i en ide til hvad der kan forårsage biddene?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
ja det er væggelus I har i lejligheden. De kan sagtens overleve fra den sidste beboer eller også er der andre i opgangen der også har væggelus.
Hej
Når der er gået 10 dage efter første behandling af væggelus må man så støvsuge skuffer/skabe inden tøjet der har været frosset/vasket kommes på plads?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Når de 10 dage er gået, må du gøre som du vil, men når der er sprøjtet igen, skal du igen vente 10 dage
Hej
Vi har haft jer ude og behandle en gang, og nu skal alt vores tøj enten vaskes ved 50 grader/tørt tørretumbles i mindst 30 min/fryses i 2 døgn.
Men når I skriver "tøj" hvad menes der så? Er det kun tøj eller gælder det også håndklæder/viskestykker/klude? og hvad med legetøj, tæpper eller andet tekstil man har liggende i lejligheden? :)
Mvh


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er kun tøj i skabe/skuffer der ligger mørke steder der skal behandles
Hej,
Vi skal have sprøjtet vores lejlighed for væggelus. Kan stueplanter overleve denne behandling ?
Og hvordan skal man forholde sig med andet inventar i sin bolig?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Nu ved jeg ikke om det er os der skal behandle jeres lejlighed, men med vores produkter kan planter sagtens tåle det. Alt andet der er i lejligheden skal være som det plejer - der skal blot være ganske alm. opryddeligt på gulvet
Bliver man bidt hver nat, hvis man har disse kryb indenfor?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Nej det er ikke sikkert man bliver hver nat, hvis man har fået væggelus. Det er heller ikke alle der bliver bidt af væggelus, så det derfor heller ikke er alle i boligen der bliver bidt overhovedet
Vi har et delebarn som gentagne gange over det seneste halve år, har fået røde, kløende knopper på størrelse med små myggestik på hhv mave, ryg og baller. Ingen i ansigt, på hænder eller fødder.
Er det lopper eller væggelus?
Vi kan ikke se sorte "pletter" efter væggelus i/under/omkring hendes seng.
Vi har hund og kat, som senest den 16/4 er behandlet forebyggende mod lopper og flåter, og alligevel har hun netop fået røde pletter igen. Det er vores indtryk at hun får det om natten, men dog er det denne gang også observeret i løbet af dagen.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er helt sikkert væggelusbid hun har fået. Lopper bider ikke på disse steder din datter er blevet bidt.
Hvis hun er delebarn, skal I huske at få behandlet begge steder samtidig.

Hej,

Jeg får mærkelige stik om natten. Min kone og børn har ingen stik. Kan det være væggelus ?


Vh Kenneth


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ja det kan sagtens være væggelus. Ikke alle bliver bidt af væggelus og det er heller ikke sikkert de bider hver nat
Hej

Jeg er i tvivl om vi har fået slæbt væggelus hjem fra en ferie i østen. Vi har bid på kroppen der minder om lopper / myg, men de føles lidt hårde og kompakte når man rører ved dem.
De kløer , men jeg kan ikke se spor af væggelus på vores seng , blod eller andet. Lægen er i tvivl om det er væggelus - hvordan kan vi med sikkerhed finde ud af det så vi ved om vi skal have hjælp til bekæmpelse ?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Bliver man bidt om natten og har været ude og overnatte hvor der er væggelus, er sandsynligheden for at tage dem med hjem meget stor. Man skal have væggelus i 6 mdr. eller derover for at kunne se dem synligt eller se eksrementer under sengen.
Hej
Mit datter har været i Afrika og mit spørgsmål er om vi skal lade hendes ting ( kuffert m.m.) stå udenfor ?
Grunden er at jeg er nervøs for at hun evt kunne have fået disse insekter med hjem, men hvordan undgår jeg at de kommer ind


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
du skal helt undgå at tage noget bagage med indenfor. Sorter tingene udenfor og smid tingene (tøjet) i tørretumbler 30 minutter
Hej mit navn er Anne Marie V. Pedersen jeg bor i en lille lejlighed i Odense, og har fundet ud af jeg har væggelus. Har fundet et par stykker, og har givet udlejeren besked om problemet, han vil ikke gøre noget ved problemet, da han mener 5 væggelus ikke er noget særligt. Som han sagde der skal jo være mange på et sted i lejligheden, før de kan behandles af en skadedyrsbekæmper. Er det rigtigt? Har også fundet ud af at min nabos lejlighed var meget angrebet af dem i sommers. Udlejer viste det, men ingen i udlejningsboligen fik besked. Lejligheden jeg bor i ligger i et hus, med ialt 6 lejligheder. Er rigtig nervøs for at de spreder sig hurtigt, gør de ikke det? Hvis de gør er det så ikke vigtigt at alle lejlighederne bekæmpes, så de ikke spreder sig? Ved min nabos lejlighed fik en skadedyrsbekæmper på sin lejlighed, men udlejer vil ikke bruge pengene på en hos mig, da han mener det er et lille problem. Håber i kan hjælpe mig, med at svare på mine spørgsmål, og hvad jeg kan gøre ved det, samt hvad der er det mest rigtige at gøre. Skal jeg kontakte en skadedyrsbekæmper? Mvh. Anne Marie

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
væggelus skal bekæmpes af udlejer, hvilket står i lejeloven.
Hej.. jeg har den sidste månedstid fået utallige bid over hele kroppen, gerne en hel klas rundt om hinanden og så flere steder på kroppen.. nogle gange sidder de helt samlet og andre gange lidt i mellem.. får dem kun om natten og er den eneste der får dem.. vi har tjekket dyr og givet kur for evt lopper, men de kommer ikke på første salen..
min kæreste (og min søn som også af og til er i sengen) har/får ALDRIG bid af nogen art dog vågner jeg altid med nye..

Det startede da vi fik ny seng ja for en måneds tid siden, men min kæreste sover også i den dagligt og har samme topmadras, lagen osv.. kan ikke forstår hvis det Myg og har ikke set tegn på væglus? Men kan det godt være væglus selv om jeg er den eneste der bliver bidt?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ikke alle bliver bidt af væggelus, selvom man sover i samme seng. Hvis du er blevet bidt om natten, så er det væggelus
Hej
For 2 uger siden var jeg i Bruxelles med 5 veninder, hvor vi boede en air bnb lejlighed. 1 måned inden vi tog afsted var der en bruger der havde anmeldt at de havde fået væggelus ifm de havde sovet i lejligheden. Værten svarede os, at lejligheden var blevet behandlet. Da vi boede i lejligheden havde vi bevidst ikke noget tøj der lå og flød. Det lå kun i vores kuffert. Vi havde ingen symptomer på væggelus, da vi boede i lejligheden.
For nogle dage siden fandt jeg nogle røde pletter på min krop, som begyndte at klø. Min søster som var med i Bruxelles har ligeledes fået nogle røde pletter som klør. Er det væglus ?
Mvh. nogle meget bekymrede søstre


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ja, det er væggelus - desværre
Hej. Hvordan behandler i helt konkret væggelus? Sprøjter i med gift? Er det en slags gift? Har hørt om en der sprøjter en tåge ud i alle rum og derefter sprøjtes.

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Vi sprøjter samtlige gulvflader, op under samtlige senge, i skabe/skuffer og ved rørgennemføringer. Vores "gift" er godkendt til at bruge i institutioner bl.a., så man kan opholde sig i boligen lige umiddelbart efter der er sprøjtet.
Hej.
Jeg er så uheldigt, at jeg har fået væggelus i min lejlighed og er igang med behandlingen. Men mit spørgsmål er, skal man sove hjemme under hele behandlingen? Jeg må indrømme, jeg har svært ved at sove, ved tanken om der er små kryb der kravler op til mig, imens jeg sover.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ja det skal du desværre, for det er dig der lokker dem frem om natten og derved kommer de hen over giften der er lagt ud
Hej. Jeg er desværre havnet i en rigtig ærgerlig situation.

Jeg flyttede 1. maj ind på et værelse i København, hvor jeg efter 10 dage opdager, at der er problemer med væggelus.

Jeg flytter fra værelset igen nu her, og i den forbindelse skal jeg have behandlet mine ting sådan, at mindst mulig spredning sker. Mine puder, dyner, tæpper, tøj og andet tekstil bliver nedfrosset i to døgn.

Mit spørgsmål er hvad i råder mig til at gøre med ting som spisebord, kommode, køleskab/miniovn og andre småting som spejle og nips.

Jeg ønsker ikke at smide det ud, da der jo vil være et stort tab i den forbindelse.

Jeg håber på at få svar på mit spørgsmål.

Venligst,
Patrick


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Du gør alt det rigtige mht til dit tøj mv., men det kræver, at det fjernet fra værelset så snart det er vasket/frosset.
Mht. til møbler mv. kan jeg ikke svare dig, da det normalt ikke er noget vi gør i
Hej - vores opgang skal til at have behandling mod væggelus.
I skriver i jeres brev at vi skal vaske/fryse vores tøj fra skabe og skuffe (mørke steder).
Hvad med overtøj, tøj på bøjlestativer og åbne hylder, skal det også vaskes/fryses?
Noget af tøjet kan jo godt have hængt halvmørkt, eller dele af tøjet kan have været i mørke.
mvh rasmus


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis du synes dit tøj hænger mørkt selvom det ikke er i skabe/skuffer, skal det også fryses/vaskes. Hellere gøre for meget end for lidt
Hej,
Jeg er i tvivl om der er væggelus i min lejlighed, da jeg over den seneste uge er blevet bidt flere steder på arme og mave. Jeg har været ude og rejse to gange i år, sidst hvor jeg kom hjem i mist april, men er først blevet bidt her den sidste uge. Jeg har selv forsøgt at inspicere mit hjem, men har ikke fundet nogen tegn på, at det kunne være væggelus. Kan jeg få inspiceret mit hjem af jer og hvad ville det koste? Mil lejlighed er ca 45 kvm.

På forhånd tak,

Anne


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis du bliver bidt om natten, har du fået væggelus. Her skal du kontakte ejendommen, som skal kontakte os for en samlet bekæmpelse. Væggelus skal du have et halvt år eller derover for at kunne se ekskrementer eller levende væggelus
Hej
Min datter og jeg har på forskelligt tidspunkt konstateret voldsomme natlige bid angreb, jeg tror bestemt det er væggelus, ud fra hvad jeg læser, men har endnu ikke observeret nogen.
Lejlighed er nyrenoveret med nye vægge m m
Kan væggelusene være "klemt inde" - hvordan bekæmper man dem i så fald?
Jeg bor i en andelsforening der ikke umiddelbart vil gå ind i sagen. Hvad er jeres erfaringer med dette?

Mange hilsner
Lene


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis man bor i lejlighed og har fået væggelus, skal man kontakte foreningen, da det er samtlige lejlighder i opgangen der skal behandles - ikke kun din. Væggelus spreder sig via rørgennemføringer fra lejlighed til lejlighed, så væggelusene kan komme fra en anden lejlighed end din
Hej
Kan man udrydde væggelus, ved at lade sommerhuset stå ubeboet i længere tid?
I så fald hvor lang tid?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Væggelus går kun i dvale hvis sommerhuset har en temperatur på 10 grader, så man kan ikke bare lade et sommerhus stå vinteren over eksempelvis og tro de er døde. Væggelus kan leve meget længe uden at suge blod
Hej
Vi har igennem ca en mdr. haft angreb af et eller andet, vi føler at det kribler over hele kroppen når vi sætter os i vores sofa om aftenen, men vi kan intet se!
Vi har prøvet at støvsuge 3-4 dage i træk meget grundigt møbler, tæpper, puder mm., sprøjte mod lopper og lus (biospotix), givet vores to katte capstar vet, og begge katte får en gang om måneden frontline mod tæger og lopper.
Vi er ikke generet i sengen om natten, begge katte ligger i sengen, både mine mand og jeg har lavet en lusebehandlig med shampoo på os selv, og nu ved vi ikke mere hvad vi skal stille op, vi er ved at blive tosset over at det bliver ved, og intet hjælper, alt hvad vi kan læse os til, er noget man kan se, men vi kan ingen ting se, vi har prøvet med lup, lys og redekamme og vi kan ikke se noget på hverken mennesker eller dyr.
Har i nogen forslag?
Hilsen Kate


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det lyder som væggelus, som I ikke umiddelbart kan se i løbet af dagen. Man kan heller ikke se ekskrementer før lang tid efter man har taget dem med hjem
Min kæreste og jeg kom hjem fra London i lørdags, og dagen efter at vi kom hjem vågnede jeg med nogle bid/stik på mine håndled, på min mave og på lænden. Mandag var der kommet flere stik/bid og i dag torsdag har jeg også fået på halsen og på den ene kind. Min kæreste er ikke berørt. Om det overhovedet er væggelus, er jeg slet ikke sikker på, men fra billeder jeg har fundet på nettet, ser det desværre sådan ud.

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis man har boet et sted hvor der er væggelus, kan man næsten ikke undgå at få dem med sig hjem efter endt ferie, da de gemmer sig mørke steder - feks i bagagen.
Det er ikke alle der bliver bidt af væggelus - ligesom alle heller ikke får myggestik
Hej,
Jeg har fået 1ste behandling mod væggelus og er i gang med tøjvask frysning etc. Jeg har fået tilbudt hjælp til vask og frysning og vil gerne vide:

1) Frys: Min venindes fryser står udenfor i deres skur. Kan hun have poser med mit tøj stående udenfor og tage nogle ad gangen og fryse i 48 timer? Poserne vil slet ikke komme ind i huset.

2) Kan hun vaske mit tøj og have poserne med tøj stående udenfor indtil det bliver vasket

Mvh
Karin


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Så længe poserne med tøj ikke kommer ind i huset, er der ingen problemer.
Hej

Vi skal på ferie i Thailand og har hørt der kan være væggelus på hoteller.
Hvordan undgår man at blive bidt ?
Kan man smøre sig med noget eller sprøjte - hjælpen myggenet ?
Vi ser frem til svar
God dag og og hav det godt

Kim og Karsten


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Jeg ved ikke om man kan smøre sig med noget for at undgå bid, men det største problem er nok, ikke at få dem med sig hjem
Jeg har lige været i Sydafrika hvor min mand bor på ferie (hvilket jeg er tit er da jeg venter på visum). Jeg er kommet hjem for ca. 1 uge siden og her begyndte jeg at vågne op med en del bid på kroppen ( nakken, hænder, ben) som klør og svir og bliver røde lige som myggestik eller loppebid . Min mand har hunde som konstant er udenfor og de har til tider lopper. ville jeg kunne havde taget disse med hjem ( selvom jeg aldrig har fået disse bid alle de andre gange jeg har været der og kommet tilbage til dk)? Jeg bor pt. Hos mine forældre som har taget en top madras med hjem fra vores sommerhus, den er ikke blevet brugt i over 1,5 år måske.. den har jeg ligget på siden jeg kom hjem. Kan der havde siddet noget i den som bider mig om natten? Lejlighed er rengjort og alt mit tøj vasket. Men får stadigvæk ca 2-3 små bid om natten. Der er ingen ekskrementer eller blodplettee på lagn eller andre steder i værelset. Jeg er den eneste som har fået disse bid og bliver generet af det . Ud fra ovenstående lyder dette så som væglus?

På forhånd tak !


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ja, det er desværre væggelusbid du har fået og har sikkert fået dem med hjem fra Sydafrika.
Det er ikke alle der bliver bidt af væggelus, så det du oplever, er helt normalt
Vedr. sprøjtning mod væggelus, bør man så undlade at have gæster i nogle dage efterfølgende efter at I har været forbi med giften?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Nej du kan stadig have gæster, men bare de ikke overnatter. Vores produkter er godkendt til at bruge i børnehaver bl.a.
Er det nødvendigt, at sove i sin seng (hvor væggelusene blev fundet) dagene efter der er blevet sprøjtet? For at "lokke" væggelusene ud, så de kan dø af giften?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Da væggelus kun kommer frem når der er noget at spise, altså når man ligger i sin seng, så er det helt klart nødvendigt at bruge sin seng som man plejer efter behandling.
Hej :)

Skal til london, og hotellet har et røg for at have væggelus, jeg er klar over hvordan man kommer af med dem hvis man får dem med hjem, vasket sit tøj, tager tøjet af udenfor, eller ligger det i fryseren.

Men mit spørgsmål er, kan væggelus, leve på mennesker? ligesom almindelig lus?

Ser frem til at høre fra jer.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Væggelus går man ikke rundt med ligesom med lus. Væggelus er nat aktive, så de kommer kun frem når du slukker lyset og går i seng
Hej! I er i gang med at behandle hele min opgang, samt naboopgange for væggelus. Der er netop blevet sprøjtet for 3. gang, og under inspektionen fandt vi en levende væggelus i voksenfasen på undesiden af min seng. Kan jeg regne med at behandlingen virker alligevel? Jeg har gjort alt hvad i har anbefalet, og det er mit indtryk at de andre i ejendommen også har. Jeg har desuden overvejet at skifte min seng ud, da det lader til at væggelusene primært bor inde i min boksmadras. Vil dette være en god ide, eller vil jeg bare få væggelus i den nye seng?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Man kan først konstatere om væggelusene er væk 2 uger efter sidste behandling.
Hej
Har over de sidste 2 ugers tid vågnet op om morgen med bid der ligner myggestik og for flere og flere for hverdag der går nu er min søn så også begyndt at få små bid rundt omkring på kroppen de klør og svir som bare pokker, kan dette være væggelus? Vi har ikke været ude og rejse eller noget de er kommet fra den ene dag til den anden

Mvh
Camilla


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis I bor i lejlighed, spreder væggelus sig fra lejlighed til lejlighed, så hvis I ikke har været ude og overnatte, kan det stamme fra en anden lejlighed. Her har I meldepligt, så I skal kontakte ejendommen og bede dem kontakte os.
Jeg har fået masser af bid efter jeg er kommet hjem fra en ferie. Jeg får bidene når jeg står op om morgenen. Kan det være væggelus?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis man har været ude og overnatte og bliver bidt om natten, kan det næsten ikke undgås at væggelusene bliver taget med hjem i kufferten. Hvis du bor i lejlighed, skal du kontakte ejendommen - du har meldepligt.
Hej
Mine piger og jeg har fået en slags myggestik lignende bid/stik. Vi mistede vores dværghamster nytårsnat og da vi kom hjem d 1 januar var der en masse små sorte dyr i dens vandskål. Efterfølgende er vi bæevet angrebet af små/ stor bid der ligner myggestik og klør forfærdeligt. Har været ved lægen uden opklaring. Hun udskrev en kløestillende creme. Kan sodde i stuen og føle der er noget der stikker mig og efterfølgende klør det sindsygt. Jar læst vægge lus bider på de steder hvor man ikke har dyne eller tøj på. Denne parasit bider i hovede, ryg, mave, ved lysken, på benene. Kan ikke se nogle ekskrementer fra væggelus nogle steder. Dog så jeg to små sorte dyr på min datters værelse den ene dag. Har heller ikke set nogle lopper. Jo mere jeg støvsuger jo mere synes jeg at vi bliver angrebet. Hvad kan det være?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Jeg tror ikke de sorte dyr har noget med jeres bid at gøre. Din forklaring og symptomer, er helt klart væggelus.
Hej vi har nu et par gange snakket om vi for nogle bid der minder om myggestik jeg har dem især på baglåret og mine ben og hænder min mand for nogle bitte bitte små bid på fingrene... Vi har to små børn hvor af den ene sover inde ved os kan dog ik se de har nogen bid..
Mit spørgsmål er er det væglus? Vi har ik tjekket soveværelset da det vil sidde alt for psykisk i mig hvis jeg ser noget... Og er det farligt? Og til sidst hvis det er det hvad skal vi gøre? Vi bor i lejlighed vh Gitte


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det lyder bestemt som væggelus og når du bor i lejlighed, har du meldepligt til ejendommen, som du skal bede kontakte os.

Ikke alle bliver bidt af væggelus, så det er ikke ualmindeligt det I oplever, at kun nogle af jer bliver bidt.
Jeg har overnattet i 3-4 dage hos nogle bekendte der fortalte mig at de har væggelus flere dage efter jeg var kommet hjem. 1 spørgsmål: De gør ingenting ved problemet, kan man gøre noget ved det? Evt melde det til nogle der kan tage hånd om det. 2: Jeg ved jeg har fået det med hjem, da jeg næsten dagligt får bid, men før jeg fik det fortalt havde jeg min kæreste overnattende, han har sovet i min seng, dog tog han tøjet af så snart han kom ind i lejligheden, og satte det ovenpå en stor papirpose men en pude i. Han var i bad dagen efter tog sit tøj på og gik hjem, kan han have taget det med hjem? Jeg flover mig og skammer mig over at skulle fortælle ham det... 3: Hvis man bor i ejerligheder, hvad gør man så? Hvem betaler udgifterne osv.

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Når man overnatter steder der er væggelus, er det næsten umuligt ikke at få dem med hjem, som så er sket for dig. Når din kæreste har sovet hos dig og du har fået væggelus med hjem et andet sted fra, har han også taget det med hjem til sig.
Når man bor i lejlighed, om det så er ejer/andel/leje, har man meldepligt. Man må ikke selv begynde at bekæmpe væggelus i sin lejlighed, da man risikerer at sprede dem videre til andre lejligheder. Dette kan medføre, at man bliver sat økonomisk ansvarlig for behandling af samtlige lejligheder i opgangen.
Det du/I skal gøre er, at kontakte ejendommen, som skal kontakte os for at lave en aftale om en samlet bekæmpelse.
Vi kan kontaktes på tlf. 43 62 04 48
Vi bor i en lejlighedsejendom, og de sidste to uger er vi plaget af bid, dog også rigtig meget i dagtimerne... Vi klør til det bløder og det klør i flere dage nogle gange..
Vi har aldrig oplevet det tidligere, så det er underligt det er kommet nu? hvordan kan vi bekræfte/afkræfte om det er væggelus?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis I bor i lejlighed og ingen husdyr har og bliver bidt om natten, så er det væggelus. Væggelus spreder sig fra lejlighed til lejlighed, så du skal kontakte bestyrelse/administrator/ejd.kontor og bede dem ringe til os for en samlet bekæmpelse. Væggelus kan komme fra en anden lejlighed end din, så det er samtlige lejligheder i opgangen der skal sprøjtes 3 gange.
Er i new York og vil gerne undgå at få væggelus og kakkelakker med hjem
Kan jeg spreje med gift i kufferten og på tøjet inden afrejsen her fra ? Eller er det nok at holde sin kuffert uden for og vaske alt tøj og putte resten i fryseren eller ovnen ?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Du kan ikke gøre meget andet end at lade al baggage stå udenfor når du kommer hjem og så tage lidt ind ad gangen og enten vaske det på over 50 grader eller alternativt 2 døgn i fryseren. Kuffert eller andet baggage, må IKKE komme med indenfor.
Hejsa
Der har været væggelus på min arbejdsplads og der er derefter blevet behandlet af et skadedyrsfirma.
1 uges efter har en kollega fået konstanteret væggelus i sit hjem, og nu er jeg bekymret for at jeg selv har fået noget hjem.
Har tjekket madrasser og hjørner og kan ikke finde ekstrementer. Har fået 3 røde knopper på anklerne, men det kan også ligne eksem. Jeg har for mange år siden sovet på et hotel hvor jeg fik bid, og der reagerede jeg meget stærkt på bidene.

Hvad kan jeg gøre for at tjekke og sikre mig at jeg ikke har taget væggelus med hjem fra min arbejdsplads. NB. jeg har ikke været på min arbejdsplads om natten, jeg arbejder der kun i dagstimerne


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Da væggelus er nat aktive og du ikke har overnattet på din arbejdsplads, er sandsynligheden for du har fået dem med derfra meget lille. Jeg tror blot det er et tilfælde, at din kollega har fået væggelus derhjemme samtidig
Vi er 5 lejligheder ud af 11 der er ramt af lusene. vi har fået
sprøjtet mod væggelus to gange i hele ejendommen.
Den 3 gang blev der kun sprøjtet i de inficerede lejligheder.
Og vi skal sprøjtes 4. gang i næste uge - vist nok også kun i
de inficerede lejligheder.
Er det ok at ikke alle bliver sprøjtet 3. og 4. gang?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Da jeg kan se det ikke er os der behandler i jeres
ejendom grundet måden at bekæmpelsen bliver udført
på, er det svært for os at svare på hvad der skal gøres i
dette tilfælde. Vores måde at bekæmpe væggelus på er,
at der bliver omdelt en beboerseddel til samtlige
beboere i opgangen hvor væggelusene er observeret.
Her skal ser behandles 3 gange med 2 ugers mellemrum
- i samtlige lejligheder i opgangen. Ikke alle bliver bidt af
væggelus, så det er ikke alle der mærker de er der. Så
behandler man kun de lejligheder der er observeret
væggelus i, vil bekæmpelsen være nytteløs
Jeg har nu i snart halvandet år! været plaget af
væggelus i min lejlighed, og har været under
"behandling" gennem hele forløbet, men er nu ved at
være godt og grundigt i tvivl om hvorvidt de overhovedet
aner, hvad de laver, de her skadesbekæmpere! En ting
der undrer mig meget er at jeg kun har set fuldvoksne
væggelus når jeg går amok overalt med støvsugeren -
der er heller ikke særligt mange siger bekæmperen - jeg
reagerer bare meget allergisk. Jeg har på halvandet år
kun set og slået rundt regnet 10 voksne væggelus ihjel.
Er det ikke mærkeligt at jeg ikke kan se
mellemstadierne? En anden ting der undrer mig er at de
andre lejligheder ikke er blevet tjekket. Kun overbo og
underbo. Ingen anden lejlighed end min er i behandling.
Jeg har en mistanke om at jeg har bliver gensmittet af
min nabo, men får at vide, at de ikke kan gå på tværs af
væggene der, da det er brandvægge og senere får jeg
så at vide at de har været i alle lejligheder - altså ret
modstridende oplysninger = løgn. Firmaet har været
brugt af boligforeningen i mange år og jeg tror ikke at
jeg får noget ud af at brokke mig...hvad skal jeg gøre?
Jeg vasker sengetøj hveranden dag og varmebehandler
dyner og alt stof i tørretumbler over 60grader en gang i
ugen, jeg støvsuger helt vildt overalt og lige lidt hjælper
det. Hvis ikke det snart virker er jeg nødt til at flygte fra
min lejlighed, men kan det virkelig være rigtigt? Og hvad
med de næste der flytter ind? - det skal nævnes at jeg
ikke aner hvor jeg skulle have taget dem fra hvis jeg
skulle have haft dem med ind. Jeg har ikke rejst i
eksotiske lande...har absolut ingen idé. Det skal lige
siges, at jeg bor i en opgang og i et område, hvor der
bor rigtigt rigtigt mange udlændinge. HJÆLP!


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis alle lejligheder i opgangen ikke er blevet behandlet,
har det ingen effekt overhovedet. Det er ikke alle der bliver
bidt at væggelus, så man kan i princippet leve med dem
uden at være klar over det. Væggelusene kravler også
gennem en brandmur, hvis der er en microskobisk revne. Så
du skal kontakte boligselskabet og bede dem kontakte os,
så vi kan få lavet en samlet bekæmpelse.
Hej.
Jeg skal flytte i lejlighed 1/8 og har fået af vide at der er
blevet sprøjtet mod væggelus ( 1 gang) i hele lejligheden.
Men jeg tænker om det er nok eller om den skal ha 2 gange
for også at tage eventuelle æg. Eller om 1 gang er nok når
mine møbler ikke har været i kontakt med lejligheden
endnu.
Jeg vil jo helst ikke ha de er der når vi flytter ind.

Vh Tinna


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis det kun er den ene lejlighed der er blevet behandlet,
er det ikke nok. Samtlige lejligheder i opgangen skal
behandles 3 gange med 2 ugers mellemrum. Man er aldrig
helt sikker på at være væggelusfri før efter sidste
behandling.
Er det mon nok at hæng sit tøj på et tørreloft - der er ca 0
grader?

Tak for svar

Christian


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Nej det er ikke nok - der skal være konstant frostgrader (i
fryseren) mindst 2 døgn og det er der ikke på et loft.
Kan man udfra stikket alene, se om man er blevet bidt af
væggelus eller et andet insekt. Har hørt at et væggelusbid
kan kendes på, at der er to huller i samme bid, men kan
ikke finde noget om dette nogle steder.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Da det er så forskelligt fra person til person hvordan biddet
ser ud, er det næsten umuligt at svare på. Alle reagerer ikke
ens og andre reagerer slet ikke. Men bliver man bidt om
natten og ikke har husdyr, kan det kun være væggelus.
Væggelus spreder sig fra lejlighed til lejlighed, så der kan
være andre der har væggelus, men bare ikke bliver bidt. Du
skal gå gennem bestyrelse/adm/ejd.kontor og bede dem
ringe til os, da der skal laves en samlet bekæmpelse
Hvis der er konstateret væggelus i en opgang, skal alle 6 lejligheder så behandles? Hvad med tilstødende lejligheder i naboopgang

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Har man konstateret væggelus i bare en enkelt lejlighed, skal samtlige lejligheder i opgangen behandles 3 gange. Grunden til dette er, at væggelus spreder sig fra lejlighed til lejlighed, så de kan i princippet stamme fra en helt anden lejlighed i opgangen, end den de er konstateret i. Ikke alle bliver bidt at væggelus, så man kan sagtens leve med dem uden at vide det. Væggelus er nataktive, så de er ikke til at se med det blotte øje i løbet af dagen - med mindre man har haft dem meget længe. Så bor man til leje, skal ejendomskontoret kontakte os. Bor man i andel- eller ejerlejlighed, skal det gå via bestyrelsen, som skal kontakte os, så vi kan få omdelt beboersedler til samtlige beboere i opgangen
Hej! Jeg er ude at rejse i Kina, og har oplevet bedbugs på et af de hostels, jeg boede på. Hvordan kan jeg bedst muligt beskytte mig selv for ikke at tage dem med videre?

På forhånd tak!


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
For at undgå at tage væggelus med hjem fra ferie, må INTET tages med ind i hjemmet, når man kommer hjem. ALT skal vaskes på over 50 grader eller alternativt 2 døgn i fryseren. Men det er stadig ingen garanti for man ikke får dem med ind, da de gemmer sig alle vegne. Men så har man da gjort et forsøg
Kommer der vandblærer efter bid fra væggelus?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det kan der sagtens gøre, men det er jo meget forskelligt hvordan folk reagerer på deres bid, så de ser derfor aldrig helt ens ud
Skadedyrsbekæmperen sagde til os at det ikke var nødvendigt at vaske tøj ved 60grader eller fryse tøj/dyner osv. Giften ville selv klare det hele. Er dette korrekt?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er ikke korrekt ifølge vores erfaringer, da væggelus lægger æg mørke steder så som skabe og skuffer. Men det er jo op til det enkelte skadedyrsfirma, hvad de vælger at råde deres kunder til.
I skriver at man ikke kan forebygge mod væggelus, så når man kommer hjem skal alt sprøjtes? Det forstår jeg ikke. Hvis man sørger for at ALT tøj og tasker er vasket på min 50 gr. elelr frosset, samt sørger for at have dette tøj på inden man træder ind i sit hjem, har man vel ikke taget noget med ? Ellers er det jo umuligt at bekæmpe væggelus selv med skadedyrsbekæmpelsen. Og hvad med skadedyrsbekæmperen, er deres tøj sprøjtet, ellers kan de jo i teorien fører væggelus med sig fra lejlighed til lejlighed ???? Selv havde jeg ikke mærket noget som helslt til nogen væggelus, før skadedyrsbekæmperen havde været der, og nu virker det som om at de er alle vegne ! Har gjort præcis havd der stod i skrivelsen vi fik, så hvad skyldes det ?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Når man laver en samlet bekæmpelse mod væggelus i en opgang og ikke har mærket noget til væggelus før der blev sprøjtet, er det for der har været væggelus til at starte med. Når der bliver sprøjtet, bliver væggelusene "hevet frem", så derfor oplever du som du gør nu.
Skadedyrsbekæmperen tager ikke noget med fra lejlighed til lejlighed, da væggelus er natdyr, og meget sjældent er fremme i dagslys. Man skal overnatte steder der er konstateret væggelus, for at tage dem med sig i evt. bagage eller tøj, hvor de har gemt sig.
Men hvis du får sprøjtet nu, var det vel egentlig lettere at ringe til os og få ren besked og en ordentlig forklaring?
Jeg har væggelus, og er i gang med tøjvask mm. Da meget tøj ikke kan tåle vask på 50 gr. er jeg nød til at fyse det, jeg har kun en lille seperat fyseboks i mit køleskab, og spørgsmålet er så om fysetemperaturen her er lav nok til at der kommer bugt med bæsterne?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Frysningen i din lille fryser skulle meget gerne være nok - bare det ligger der i 2 døgn.
Jeg har gennem længere tid været plaget af bid/stik på armene, ca. fra håndleddet og halvt op af underarmen. Det ligner små bitte blærer, og hvis jeg kradser hul på dem, kommer der et sår. Generelt lider jeg også af kriblen og krablen på mine arme især.
Jeg sover altid i bluser med 3/4 ærmer, så det passer fint med at mine arme er blottede på det område, hvor jeg får disse bid/stik.

Min søns far, der ikke bor hos os men jævnligt kommer på besøg, klager ofte over at min kat må have lopper, da han også får bid, men de bid han får sidder slet ikke de typiske steder for loppebid, men derimod altid i nakken på ham. Og hvis katten havde lopper, ville jeg bestemt vide det.
Mit spørgsmål går på, om det kan være væggelus, når min søn på 3½ der sover i samme seng som mig, ikke er plaget af noget? Ville han ikke blive angrebet også?
Jeg har ikke fået tjekket for ekskrementer fra væggelus endnu, men har tænkt mig at gå hjem og sætte huset under lup, særligt soveværelset.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er væggelus du har fået. Ikke alle bliver bidt af væggelus, så man kan sagtens sove flere i samme seng, hvor kun nogen er blevet bidt. Hvis du har besøg og de også er blevet bidt, kan man tage dem med hjem og derved sprede dem mere.
Hvis man bor i lejlighed, er det samtlige lejligheder i opgangen der skal sprøjtes, da de spreder sig via rørgennemføringer og kan komme fra andre lejligheder end din. Her skal man kontakte bestyrelse/administrator eller andet, og bede dem ringe til os, så vi kan få lavet en bekæmpelsesplan.
Må min dreng på 6 år gå i skole, når vi har væggelus.

Mvh. Trine


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hej Trine

Ja, din søn må gerne gå i skole selvom I har væggelus. Det eneste I ikke må, er at overnatte andre steder eller have overnattende gæster sålænge behandlingen står på
Vi har haft 1. omgang af behandling og har frosset og vasket alt tøj, dyner, tasker, osv. Må vi pakke det ud og lægge det i skuffer? Eller skal det blive i poser til behandlingen 2 og 3 har været der?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
I må gerne pakke ud af poser og lægge de i skabe og skuffer, men I må ikke tørre af inden I lægger det på plads, som ellers er det man ville gøre inden man lægger rent tøj på plads. Men I tørre giften af, da der også er blevet sprøjtet i skabet.
Jeg bor i en lejlighed hvor vi er under behandling for væggelus. Er det normalt at væggelusene kommer frem om dagen pga. giften eller hvordan skal det tolkes? Jeg har set et par stykker om aftenen, hvor jeg har haft en lampe tændt og har set en kravle rundt på min seng om dagen.

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ja væggelusene kan godt komme frem om dagen pga giften. Væggelus er jo normalt nataktive, så det er ikke særlig normalt - med mindre man har voldsomt mange - at man ser dem om dagen. Men har man lige fået sprøjtet, vil de næste 48 timer være normalt at se dem på.
Nu har vi haft et firma ude 2 gange, til at behandle mod væggelus, vi bliver stadigvæk bidt, det er kun vores lejlighed der bliver behandlet, har læst at man godt kan leve med væggelus uden at blive bidt.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Ja, hvis I kun har fået behandlet væggelus i jeres lejlighed, er det årsagen til I stadig bliver bidt. Som du selv skriver, er det ikke alle der bliver bidt af væggelus, så man kan leve med dem uden at vide det. Derfor kan væggelusene komme fra en anden lejlighed end lige din og man kan fortsætte med at sprøjte i én uendelighed. Derfor skal du gå til bestyrelse/administrator/ejendomskontor og bede dem ringe til os, da der skal laves en samlet bekæmpelse i din opgang.
Hej med jer,

Kort fortalt er vi lige hjemvendt fra ferie, og vi er her et par dage efter blevet opmærksom på, at vi er blevet bidt af væggelus mens vi har været af sted. Vi har dog ikke konstateret dem i vores eget hjem endnu. Hvordan skal vi forholde os? (vi bor i leje lejlighed)

mvh Max


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hvis I bor i leje lejlighed, skal I gå på ejendomskontoret og melde I har væggelus, da man har meldepligt.
Dernæst er det desværre ikke kun nok at bekæmpe jeres lejlighed, da væggelus spreder sig via rørgennemføringer og videre til andre lejligheder. Derfor er det vigtigt at bekæmpe i samtlige lejligeheder i din opgang, så du skal bede ejendomskontoret om at kontakte os for en effektiv samlet bekæmpelse
Jeg har en veninde der har haft væggelus i hendes lejlighed. Hun skal have sprøjtet for det 3 gange. Hun har fået behandlet første gang, men har nu inviteret til fødselsdag. Mit spørgsmål er således, hvor mange behandlinger der skal til, før det er forsvarligt igen at have gæster?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Når man får sprøjtet for væggelus, er væggelusene ikke væk efter første behandling - derfor er det vigtigt at få sprøjtet 3 gange. Er det i etageejendom, er det også vigtigt at pointere, at samtlige lejligheder i opgangen skal have behandlet, da de spreder sig via rørgennemføringer. Så det er derfor ikke sikkert, at væggelusene stammer derfra, hvor det er konstateret.
Men er der kun sprøjtet en enkelt gang i lejligheden, vil der altid være en risiko for at gæster kan tage dem med hjem.
Hej jeg har et spørgsmål. jeg har gennem længere tid haft en følese af kriplen, specilt om aftenen og natten. jeg har også haft nogle enkle bid forskællige steder på kroppen. jeg kan ofte mærke når jeg bliver bidt, ofte under renvasket tøj om nogle timer efter er der en rød plet. andregange kan jeg mærke når de kravler op af mine ben hvis jeg sidder længe et sted og arbejder. jeg har haft jeres kolegare ude ved mig 4 gane nu, for at inspiserer. men de har intet fundet. syntes det er underligt. de har set efter væggelus og lopper. min læge kan ikke sige hvad det er men jeg er ved at blive tosset. er der noget som i vil tro det kan værer, duemider? eller andet? er der en måde at finde ud af hvad det kan være når jeg ikke finder levendne/døde beviser. det har stået på nu i 3 måneder. har set små sorte pletter på karme men jeres kollegaer har tjækket dem mange gange og siger at det ikke er vægglus. nogle ideer til hvad det kan være.Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Kedeligt hvis en af vores konkurrenter har været ude og inspicere og ikke har kunne konstatere at det er væggelus - for det er det. Det kan næsten ikke være mere tydeligt efter din beskrivelse og specielt når der er sorte ekskrementer. Det kan vi kun beklage.
Når man har væggelus, skal du for det første melde det (hvis du bor i lejlighed). Dernæst skal samtlige beboere i opgangen have behandlet, da de spreder sig via rørgennemføringer.
Hvis du bor i hus, skal du minimum have 2 behandlinger med 2 ugers mellemrum, hvor alle gulvflader bliver behandlet samt i skabe/skuffer og under senge.
Vi har fået spøjtet 6 gange af 2 forskellige firmaer, men det virker ikke og nu virker det som hele vores hus er er med væggelus, hvad skal vi gøre, det er ved at drive os til vanvid. Vi bor desværre i Nordjylland, så der er I ikke, hvem kan I anbefale at bruge? og skal hele hjemmet spøjtes?

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det vigtigste er når man får sprøjtet mod væggelus er, at hele hjemmet bliver sprøjtet - og ikke kun soveværelser. Dernæst skal ALT tøj vaskes på over 50 grader eller i fryseren minimum 2 døgn.
Da vi ikke samarbejder med nogen firmaer, kan vi desværre ikke anbefale nogen. Men sørg for - INDEN DE KOMMER UD OG SPRØJTER - at de behandler HELE hjemmet.
Til rette vedkommende

I håb om ekskludering fra BS, Brancheforeningen for skadedyrsfirmaer, sender vi hermed en skriftelig klage over et givent firma, som vi har valgt ikke at nævne ved navn. De skulle hjælpe os med at bekæmpe væggelus i vores hus jvf. nedenstående beskrivelse af forløbet.
Vi er efterfølgende blevet bekendt med hvorledes en "rigtig" skadedyrsbekæmper arbejder og den rådgivning der følger med, og føler os i den grad snydt.
Men da han var medlem af brancheforeningen tog vi det som en blåstempling af hans foretagende.

Sagens forløb :

Sommeren 2010 fik vi mistanke om væggelus hvorfor vi tog kontakt til det givne firma. De kom hurtigt og der blev sprøjet i soveværelset samt vores 2 børns værelser.
Efter 4 behandlinger (og en regning på kr 6.000) over en periode på ca. 6 måneder er vi stadig ikke kommet af med væggelusene.

Vi tog derfor kontakt til et andet firma og fortalte om situationen, hvorfor vi er blevet opmæksomme på at vi har fået følgende misinformation/fejlbehandling:


Der blev kun sprøjtet i soveværelserne.
Vi fik af vide det ikke var nødvendigt at vaske/fryse tøjet i skabene, da væggelus ikke lever der da der ikke er noget at spise.
Mht. rengøring fik vi oplyst at vi ikke måtte vaske gulv de første par dage ellers ikke andet.
Om giften der blev brugt fik vi af vide at det var bedst hvis vi ikke opholdte os i huset 1-2 timer efter behandling, samt at vi kunne opleve brænden eller svien på huden, hvilket vores datter gjorde, men at dette var ganske almindeligt.
Da vi efter 3. behandling udtrykte vores utilfredshed, sagde han at vi bare var uheldige og at den type væggelus vi havde nok bare var resistente. Han ville derfor bruge en anden type gift næste gang.

Set i lyset af den viden vi har på området nu, kan vi kun tænke at han bevidst har vejledt forkert, idet det er til gavn for ham at foretage flere behandlinger og på den måde øge sin indtjening.
Hvis det ikke er hensigten, er hans faglighed ihvertfald under al kritik og han burde ikke være medlem af en forening der, for udeforstående, står for kvalitet og garanti for tilstrækkelig viden og uddannelse på området.


Vi håber i vil tage vores klage til efterretning

Vi håber alle kunder ser denne klage og vil benytte AB-Skadedyrsservice, som er et yderst professionelt firma, der ved hvad de har med at gøre.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Jeg bor i nakskov, lolland i et to plans hus på 130 m2
med udhus og loftrum. Jeg har i forbindelse med en rejse
til Malta hvor jeg fik 500 væggelusebid desværre taget
dem med retur til eget hjem. Jeg har fået nogle enkelte
bid efterfølgende, og er ret sikker på at det er væggelus
der slår til igen. Jeg så desuden væggelus da jeg
pakkede min kuffert ud, hvorefter jeg skyndte mig at
koge al. tøjet... kufferten nåede desværre at stå et døgn
inden jeg opdagede at der var insekter med retur..
Jeg har søgt på nettet efter bekæmpelse, men flere
mener at det er nok at de bare bekæmper i mit
soveværelse, ja faktisk bare to meter fra min seng.
Synes jeres metode lyder mere effektiv, da jeg jo nemt
kan tro at der er væggelus flere steder i hjemmet.
Hvis ikke har i så samarbejdspartner der har samme
praksis som jer med at bekæmpe i hele huset..Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er uden tvivl væggelusene du har bragt med hjem fra
ferie. Du skal minimum have 2 behandlinger med 2 ugers
mellemrum. Som du så korrekt siger, SKAL du have
behandlet samtlige rum i huset, da væggelusene ikke kun
opholder sig i soveværelset. Behandler man kun der, vil
væggelusene søge til de rum der ikke er blevet behandlet.
Og dette vil være en unødvendig langvarrig behandling,
som ikke er effektiv.
jeg har fået væggelus derhjemme.

jeg har nu været væk hjemmefra i 3 dage men det klør
stadig... hvor lang tid kan bid fra væggelus klø?


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er svært at sige hvor længe biddene klør, da det
afhænger af, hvor meget du reagerer på det. Men under
alle omstændigheder skal du have behandlet for væggelus,
og jo mere du overnatter andre steder - jo mere spreder
du dem.
Hejsa,

Jeg bor i øjeblikket i New York som denne sommer er
meget hårdt ramt væggelus. Jeg bor i en bygning som
løbende har haft problemer med væggelus hen over
sommeren. Jeg er meget bange for jeg nu også har fået
dem og jeg er især bekymret da jeg er gravid i 4 måned.
Er bid fra væggelus farlige for mit foster ? og hvordan
skal jeg forholde mig til at komme af med dem på måde
som er sikker for mig og min udfødte baby ?

Mvh Sophie


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Hej Sophie

Der er såvidt vides ingen dokumentation for, at væggelus
er smittebærere for sygdomme. Men hvis du kommer til
Danmark og skal bo, kan du til gengæld være sikker på, at
du har taget væggelusene med dig.
Jeg har en formodning om at vi har fået væggelus i vores
et-plans hus.
Jeg har hverken kunnet finde ekskrementer eller
væggelus, men jeg har over de sidste 4-5 måneders tid
løbende fået bid på ben og arme der klør/sviger meget.
Det mærkelige er at hverken min kone eller søn får nogle
af disse bid.
Jeg kan ikke helt bestemme hvornår på dagen jeg får
disse bid.
Derfor vil jeg høre om I mener disse symptomer matcher
symptomer fra væggelus? Det skal nævnes at min kone
formentligt er gravid, har det nogen betydning for
behandlingen?
På forhånd tak.


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det tyder på du har fået væggelus. Når du skiver det
ikke er alle i hjemmet der bliver bidt, er det fordi, det
ikke er alle mennesker der reagerer overfor væggelus
bid. Derfor kan man risikere, at man lever med væggelus
helt uden at vide det. Det betyder - hvis man bor i
etageejendom - at væggelusene spreder sig gennem
rørgennemføringer. Dette sker naturligvis ikke i jeres
tilfælde, da I bor i hus. For at få væggelusene bekæmpet,
skal man minimum have 2 behandlinger med 2 ugers
mellemrum. Det er HELE huset der skal sprøjtet, og IKKE
kun i de rum - soveværelse - hvor man bliver bidt. Det
eneste der sker er, at væggelusene flytter sig til de rum
der ikke er blevet sprøjtet og så er man ligevidt og
bekæmpelsen er spildt. Så kontakt et autoriseret
skadedyrsfirma - der er medlem af Brancheforeningen -
og få dem til at komme ud og bekæmpe jeres væggelus.
Hej !
Vi har muligvis væggelus i vores lejlighed da vores børn har
fået voldsomme udslæt.
Fik at vide at vi sagtens kunne tage på besøg hos andre
sålænge vi ikke tog sengetøj med, men nu læser jeg at
væggelusene kan spredes gennem tøjet.
Er det rigtigt ?? Så går vi evt og spreder disse kryp via tøjet
??
Hilsen Camilla


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Væggelus spredes bl.a. gennem tøjet, som de kan sidde i
når du har det på. Det er også den måde man får det med
hjem på, når man evt. har været på ferie eller overnattet et
sted hvor der er væggelus. Hvis der er konstateret
væggelus, er det en rigtig dårlig ide, enten at overnatte
hos andre, eller lade andre overnatte hos jer. I skal have
et skadedyrsfirma ud og behandle minimum 2 gange. I skal
have behandlet alle rum, da de ellers finder andre steder
at være - eks. der der ikke er blevet sprøjtet.
hvad gør man med tøj der ikke tåler 60 grader, og man ikke
har mulighed for at ligge det i fryseren. Problemet er
væggelus


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er desværre ikke helt nok kun at vaske/fryse sit tøj. Der
skal også nogle produkter til at udrydde væggelusene, som
skadedyrsfirmaet kommer ud og gør. Men kan tøjet ikke
tåle over 50 grader, kan det lægges i tørretumbler ved
højeste varme.
Vi skal have inspektion pga væggelus i morgen 1 gang -
hvor mange gange er det nødvendigt?? man skal ikke være
hjemme alle 3 inspektioner vel? Hvad betyder det at man
skal vaske sit tøj - også det inde i skabene eller kun det
der evt ligger og flyder direkte hvor der bliver sprøjtet?
Hvad med madvarer og møbler?

Mvh Diana


Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det er nødvendigt når spredningen er så stor, at få
sprøjtet 3 gange med 2 ugers mellemrum. Det er meget
nødvendigt at være hjemme eller at have afleveret nøgler,
så vi kan komme ind i samtlige lejligheder. Dette er
nødvendigt for en effektiv bekæmpelse. Tøjvask betyder, at
alt dit tøj (specielt det i klædeskabe) skal vaskes på over
50 grader eller i fryseren minimum 2 døgn. Der sker ikke
dine madvarer eller møbler noget, da vores produkter er
godkendt til indendørs brug. Det er lavet på den måde, at
man kan opholde sig hjemme under behandlingen.
Min datter er på tur i Australien og bor på hostels. Her er hun blevet angrebet af bedbugs. De har fået rådet at koge deres tøj og smøre sig i et middel mod kropslus. Da det ikke hjalp har Hostelet sprøjtet rummet med deres ting liggende derinde. Det har desværre ikke udrydet dem. Pigerne er desperate og kan ligesom ikke rigtig få mere hjælp dernede. De kan ikke købe noget på apoteket til at sprøjte tøjet med - har I nogle forslag? Venlig hilsen Charlotte Kjær

Svar fra skadedyrsbekæmperen:
Det de bruger på Hostels - specielt i udlandet - er ikke langtidsvirkende, hvilket det skal være for at få dem udryddet. De midler de bruger, dør væggelusene af med det samme, men det hjælper ikke på dem de ikke rammer. Tøjvask er helt korrekt, men det er ikke nok når de kommer hjem. Du kan ikke forebygge mod væggelus, så når de kommer hjem, skal hele huset sprøjtes med en langtidsvirkende gift minimum 2 gange med 2 ugers mellemrum. Håber dette var svar nok.

Medlem af brancheforeningen for skadedyrsbeæmpere