Møl i tekstiler

 

Der findes flere forskellige arter af møl, men de to der gør mest skade i vores tekstiler er klædemøl også kaldet tekstilmøl og pelsmøl.

Møl lægger omkring 100 - 150 æg i deres levetid. Æggene er forholdsvis svære at få øje på, da de lægges i revner og spækker. Man finder dem også i tøjet, som regel i folderne.

 

Ved normal stuetemperatur, tager det 3-7 dage før møl larverne kommer ud af æggene. Er temperaturen 0 C, dør larverne i løbet af 3 uger.

 

Møl i madvarer

 

Der findes to arter af møl der gør skade på vores madvarer - tofarvet frømøl og melmøllet. Ens for dem begge er, at de angriber tørret frugt, mandler, nødder, gryn, korn eller kornprodukter. De to mølarter lægger mellem 200 - 400 æg. Æggene anbringes normalt direkte i varerne, hvorefter de nyudklækkede larver trænger ind i varerne, men æggene findes også i revner og sprækker. Under de rette forhold tager udviklingstiden fra æg til voksen møl 25 - 41 dage. Så under de rette omstændigheder kan der komme mange møl generationer i løbet af et år.

 

Bekæmpelse af møl

 

Det er næsten en umulig opgave som privatperson at bekæmpe møl, da man ikke kan købe en gift som er langtidsvirkende. Dels kræver det stor erfaring og det vil i langt de fleste tilfælde være mest rentabelt at kontakte et skadedyrsfirma til at udføre bekæmpelsen. Man skal regne med 2 - 3 behandlinger med 14 dags mellemrum.

 

Der bliver sprøjtet for møllene i køkkenet langs paneler, loftkanter og i køkkenskabe. Samtlige madvarer bliver gennemgået ved 1. behandling, så man er sikker på, at der ikke ligger noget og ulmer nogen steder. Produktet er næsten lugtfrit og godkendt til indendørs brug, så du kan være hjemme samtidig med behandlingen. Produktet bliver også brugt til bekæmpelse af møl i institutioner, hospitaler og i restauranter.

 

Pris på bekæmpelse af møl

 

En behandling betyder, at du skal have sprøjtet minimum 2 gange med 2 ugers mellemrum. Vores produkter er godkendt til at bruge indendørs og bliver brugt på bl.a. hospitaler, i restauranter og i institutioner. Vores produkter er langtidsvirkende, hvilket du ikke kan købe dig til i håndkøb, som f.eks. hos det lokale byggemarked eller helse butikker. Du kan være hjemme under behandlingen.

 

Skal der behandles i en ejendom grundet spredning af møl, bliver der omdelt beboersedler til beboerne med 3 fastlagte datoer.

Medlem af brancheforeningen for skadedyrsbeæmpere