Skægkræ

 

Som vi alle ved, har Corona-krisen påvirket vores adfærd, og som følge af det, har et nyt  skadedyr indtaget vores hjem.

 

Skægkræ er et nyt skadedyr i Danmark, men bekæmpelse af skægkræ har været nødvendigt i Norge i flere år, hvor de har haft massive problemer.

 

Skægkræ er kommet ind i mange danske hjem med de papkasser, som alle vores onlinebestillinger blev afleveret i under nedlukningen. Så har du bestilt varer fra nettet – og det behøver ikke være fra Norge, er der chance for, at du har fået skægkræ med hjem.

 

Skægkræ elsker nemlig den lim der er i pappet, i bøger m.v. De vil også gerne være i dine billeder/malerier. Ydermere stortrives de også af de brødkrummer der ligger i køkkenet samt af døde dyr/insekter, som f.eks. fluer – endda døde skægkræ. De er ekstremt glade for alle vores kornprodukter vi har i vores køkkener – specielt den stivelse der er i.

 

Hvordan ser skægkræ ud?

  • • De har tre lange haletråde i den ene ende, mens deres hoved har to antenner
  • • Et skægkræ kan også kendes ved, at den har små hår på hele kroppen bl.a. på siderne, som ligner skæg
  • • Farven er mere brunlig, end en sølvfisk, som er grålig
  • • Skægkræ har også andre bevægelsesmuligheder blandt andet kan de kravle op af vægge

Skægkræ kan blive dobbelt så store som sølvfisk– nemlig op til 2 centimeter lange med deres halefjer.

De reproducerer hurtigere end sølvfisk og kan kravle ad lodrette overflader – bl.a. i sengen og i sofaen. De lægger op til 20 æg i deres 5-7-årige levetid.

 

Skægkræ er hurtige til at formere sig, når de først har indtaget boligen, og så er de nat-aktive, hvilket kan være en grund til, at man ikke ser dem, før det er blevet et væsentligt problem. De opholder sig for det meste tørre og varme steder såsom bag reoler, i revner eller sprækker.

 

Der er ikke nogen ensretning i kunder, der henvender sig med skægkræ.  Det er indlysende at ejendomme i storbyerne oftest bliver behandlet, da de let spreder sig fra lejlighed til lejlighed via rørgennemføringer og lofter. Det er derfor vigtigt, at man laver en samlet bekæmpelse, når de observeres i ejendomme med flere lejligheder.

 

Den nye ubudne gæst kravler godt, formerer sig hurtigt og spreder sig hastigt fra rum til rum. De vil derfor hurtigt være mange, og de forsvinder ikke af sig selv. Derfor er det en god idé at kontakte en skadedyrsbekæmper og få hjælp til skægkræ bekæmpelse, lige så snart du får øje på de første dyr, inden omfanget vokser.

Skægkræ

Skægkræ udgør ingen sundhedsrisiko for mennesker, men de kan kontaminere madvarer og skade billeder, bøger og papirmaterialer. Har man derfor værdifulde genstande, man ønsker at beskytte, kan kræene udgøre uoprettelig skade. Har man tørvarer, kornprodukter og dyrefoder, bør man emballere det, hvis man ønsker at undgå de kravlende kryb. Bekæmpelse af skægkræ på egen hånd kan desuden være en langsommelig og tidskrævende affære, da nye skægkræ vil kunne udklækkes i op til to måneder efter, de voksne kræ er væk. Men støvsugning flere gange om dagen, vil kunne holde det lidt nede.

 

Behandling/bekæmpelse af skægkræ

 

Vi anbefaler, at der behandles 3 gange med 2 ugers mellemrum.

 

Vi har forskellige former for behandling, deriblandt ædegift, som lægges ud strategiske steder. Derudover bruger vi også limfælder. Limfælderne indeholder et feromon, der tiltrækker skægkræene, så på denne måde kan vi holde øje med både mængden af skægkræ og nedgangen af skægkræ.

 

Vores produkter er helt ufarlige for mennesker og dyr. De er bl.a. godkendt til at bruge i institutioner, hospitaler, køkkener m.v.

 

Ring og få et uforpligtende tilbud, så vi kan planlægge hvad vi gør for netop dig.

Bekæmpelse af skægkræ

 

Medlem af brancheforeningen for skadedyrsbeæmpere