Borebiller

 

De mest udbredte borebiller ( Anobium punctatum ) kaldes også for træorm eller møbelorm. De voksne biller kommer primært frem om sommeren, når de gnaver sig igennem deres runde huller. Det er på den måde man kan se at træet drysser. De voksne borebiller lever kun 2 uger, men kan flyve, og man tror ofte at det er små fluer. Efter udklækningen parrer billerne sig, og så kan hunnen lægge sine op til 50 æg.

 

Æggene lægges aldrig på glatte overflader, men ofte i revner, gulvplanker eller i spærrene. De lægges ofte i deres gamle flyvehuller og så går der ca. 4 uger før æggene klækkes, hvorefter de små larver gnaver sig ind i træet.

 

Da larverne bliver større kan de ikke komme ud af træet, så derfor kan de ikke vandre fra hus til hus. Den bedste temperatur set fra borebillens synspunkt, er 22-23 grader, men kan klare sig ved lavere temperatur og findes derfor også ved udendørs træværk. De trives bedst ved et fugtindhold på 30%, men hvis fugtindholdet er under 11-12%, går udviklingen i stå.

 

Bekæmpelse af borebiller

 

AB-SkadedyrsService har en professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr. Kontakt os for evt. rådgivning eller bekæmpelse.

Medlem af brancheforeningen for skadedyrsbeæmpere