Muldvarpe

 

Muldvarpen er meget udbredt i Danmark. De fleste har nok set et muldvarpeskud, men sjældent set en muldvarp. Mange forveksler de muldskud mosegrisen laver med muldvarpens, men de er noget mindre.

 

Muldvarpen er en dygtig tunnelbygger - den kan grave 20 cm i minuttet. Forpoterne bruges som skovle der løsner jorden og skubbes bagud, samtidig presser muldvarpen sig fremad. Dens bløde pels bevirker at muldvarpen bevæger sig ligeså let baglæns som forlæns. Muldvarpen er specialist i at finde regnorme som den spiser med største appetit, men går heller ikke af vejen for edderkopper, bænkebiddere samt insektlarver.

 

En del mennesker har i løbet af årene prøvet nærmest at få deres græsplæne saboteret af muldvarpe - til stor irritation hos de fleste.

 

En muldvarp føder ca. 4 unger om året.

 

Bekæmpelse

 

AB-SkadedyrsService har en professionel ekspertise og erfaring i bekæmpelse af alle skadedyr. Kontakt os for evt. rådgivning eller bekæmpelse.

 

Skal man have bekæmpet muldvarpe, er den bedste tid forår og efterår. Skal man have dem bekæmpet om vinteren, kan dette også lade sig gøre, men effektiviteten mindskes med op til 50%. Jordtemperaturen bør være mellem 5-8 grader for en effektiv bekæmpelse. Vi bruger udelukkende gas til bekæmpelse.

Medlem af brancheforeningen for skadedyrsbeæmpere