Væggelus eller ej?


Jeg har gennem længere tid været plaget af bid/stik på armene, ca. fra håndleddet og halvt op af underarmen. Det ligner små bitte blærer, og hvis jeg kradser hul på dem, kommer der et sår. Generelt lider jeg også af kriblen og krablen på mine arme især.
Jeg sover altid i bluser med 3/4 ærmer, så det passer fint med at mine arme er blottede på det område, hvor jeg får disse bid/stik.

Min søns far, der ikke bor hos os men jævnligt kommer på besøg, klager ofte over at min kat må have lopper, da han også får bid, men de bid han får sidder slet ikke de typiske steder for loppebid, men derimod altid i nakken på ham. Og hvis katten havde lopper, ville jeg bestemt vide det.
Mit spørgsmål går på, om det kan være væggelus, når min søn på 3½ der sover i samme seng som mig, ikke er plaget af noget? Ville han ikke blive angrebet også?
Jeg har ikke fået tjekket for ekskrementer fra væggelus endnu, men har tænkt mig at gå hjem og sætte huset under lup, særligt soveværelset.

Svar fra skadedyrseksperten:
Det er væggelus du har fået. Ikke alle bliver bidt af væggelus, så man kan sagtens sove flere i samme seng, hvor kun nogen er blevet bidt. Hvis du har besøg og de også er blevet bidt, kan man tage dem med hjem og derved sprede dem mere.
Hvis man bor i lejlighed, er det samtlige lejligheder i opgangen der skal sprøjtes, da de spreder sig via rørgennemføringer og kan komme fra andre lejligheder end din. Her skal man kontakte bestyrelse/administrator eller andet, og bede dem ringe til os, så vi kan få lavet en bekæmpelsesplan.


Spørgsmålet "Spørgsmål: Væggelus eller ej?" hører under skadedyret væggelus